Emlak Haber

Kadıköy Nufusu Yaşamı ve Kadıköy’de Gayrimenkul Sektörü

Kadıköy Nufusu Yaşamı ve Kadıköy’de Gayrimenkul Sektörü

Kadıköy, İstanbul’un Anadolu yakasında yer alan ilin belkide en hareketli ilçelerindendir.
Bu yazımızda Kadıköy’ün coğrafyası, nufus yapısı kültürel önemi, yerel yaşamı, gayrimenkul ve konut piyasası ve daha fazlasını içeren çeşitli yönlerini inceleyeceğiz.

Zengin tarihi, çeşitli nüfusu yapısı ve canlı kültürel ve sanatsal ortamıyla tanınan Kadıköy özelliklede hafta sonları sokakları insanlar ile dolup daşar. Kadıköy İstanbulun en büyük ilceleri arasında yer almaktadır özellikle hasanpaşa ve fikirtepede yeni yapılan dev emlak projeleri ile bu hedef herğecen gün dahada gerçek olmaktadır.
Kadıköyde birbirinden güzel parkalar pahceler yer almaktadır göztepe parkı moda parkı…bunlardan bir kaçtanesidir.Kadıköyün bir srmti olan bostancı adalara olan yakınlığı ile hafta sonları insanların uğrak yeridir ve öyle saat olur an gelirki sahilde insan kalabalığından geçilmez ferbot ve teknelerde karşıya adalara geçmek için uzun kuyruklar oluşur.

Kadıköy’ü benzersiz kılan şeyin ne olduğunu ve gayrimenkul yatırımı için neden harika bir yer olduğunu inceleyeceğiz.
Kadıköy’de her bütceye uyğun ev konut bulmak mümkün 2 milyon tl den başlayıp 20-30milyon dolara kadar evler kadıköy’de bulunabilir,kadıköy’ün en pahalı semtleri Erenköy,Fenerbahce,Suadiye,Caddebostan,Bostancı,Moda sayılabilir

Kadıköy’e genel bakış, İstanbul Boğazı’nın doğu kıyısında, İstanbul’un Avrupa yakasının karşısında ve adalara yakın bir bölğede yer almaktadır. Yaklaşık 25 kilometrekarelik bir alanı kaplıyor ve 1 milyondan fazla insana ev sahipliği yapıyor özellikle hasanpaşa ve fikirtepede yeni inşaa edilen ultra büyük gayrimenkul ve binalar resizdanslar ile bu sayının 1,5 milyonu yakında aşması büyük olasılıktır. İlçenin tarihi çok eskilere dayanan uzun ve köklü bir geçmişi vardır. Bizans ve Osmanlı dönemlerinde önemli bir ticaret merkezi olmuş ve İstanbul’un kültürel ve ekonomik kalkınmasında önemli rol oynamıştır. Bugün Kadıköy, Türkler, Kürtler, Ermeniler Rumlar ve diğer etnik grupların bir karışımını içeren canlı ve çeşitli nüfusuyla tanınıyor ayrıca yeni yapılan dev konut projeleri ile kadıköy nufusu herğecen gün hızlı birşekilde artış göstermektedir. Bölge aynı zamanda çok sayıda sanat galerisi, tiyatro ve müzik mekanının bulunduğu gelişen bir sanat ve kültür ortamına da ev sahipliği yapmaktadır.

Kadıköy,Kadıköy yaşam,kadıköy emlak,kadıköy gayrimenkul